Groep 1/2c

Welkom op de pagina van groep 1/2c

Bekijk hier onze foto's

Welkom op de site van groep 1-2C We zijn weer online! In het fotoalbum kunt u de foto's van onze klas weer vinden. Veel kijk en leesplezier. Berni en Lucy      
 


Week 7 12 t/m 16 februari
Maandag begonnen we met een feestje voor Tymon. Hij is 6 jaar geworden. Tymon mocht trakteren op heerlijke appeltjes, waar een rupsje uit kroop! Een heerlijke gezonde traktatie. We hebben zitten smullen. In de middag hadden we weer muziekles van meester Kees. Het was weer heel erg leuk en de kinderen hebben heel goed mee gedaan. Alle kinderen hebben olympische ringen gemaakt en we zijn bezig met snowboarders/skiërs. ook op het verfbord worden prachtige olympische tekeningen gemaakt. De lettermuur is nog lang niet vol, dus zoeken maar naar spulletjes of plaatjes van dingen die met een O beginnen.
Woensdag hebben we in de speelzaal olympische spelen gehouden. We hebben curling, bobslee gespeeld en slalom tussen de pionnen door geskied. Na al dat harde werken heb je wel een medaille verdiend. Maar die hebben de kinderen zelf gemaakt van brooddeeg.
Vrijdag middag hadden we weer mazzel dat groep 6 ging schaatsen. Daardoor stond de sporthal leeg en kregen wij gymles van meester Rens. Dat was natuurlijk super gaaf.

Week 6, 5 t/m 9 februari
De voorleesweken zijn alweer voorbij en we hebben de spulletjes van Sssst de tijger slaapt!, opgeruimd. Omdat de lettermuur bijna vol zat met dingetjes die beginnen met de V, moesten de juffen trakteren. Best moeilijk, want vis en vlees was niet echt feest. Daarom veterdrop! Mmmmm, dat was heerlijk. De nieuwe letter is de O van Olympische spelen. Anna is voor het eerst komen wennen en dat ging al heel goed. Na de voorjaarsvakantie komt Anna echt in onze klas. Natuurlijk gaan we nu aan het werk over de olympische spelen. Om de klas aan te kleden zoeken we spulletjes die met de olympische spelen te maken hebben. Ook zijn de kinderen al druk aan het knutselen gegaan. De klas hangt vol met olympische ringen. En ze weten ook dat het in Zuid-Korea ligt. En als wij wakker worden dat zij gaan slapen.
Woensdag hadden wij een techniekles in de klas. De kinderen hebben beton gemaakt. Voordat we beton gingen maken hebben we eerst naar allemaal soorten materiaal gekeken, zoals verschillende soorten hout, aluminium, brons, ijzer, steen en beton.
Op de foto's kunt u zien hoe de kinderen genoten hebben. Boven aan deze pagina kunt u makkelijk met de link naar de foto's.

Week 5, 29 t/m 1 februari
Maandag hebben we hard gewerkt aan onze vouwwerkjes van de tijger. En ja hoor alle tijgertjes zijn af. Daarna zijn we een tijger gaan tekenen op oranje papier met een zwarte stift. Deze tijgers hebben we uitgeknipt en daarna op een achtergrond geplakt, die we eerst hebben bestempeld met ecoline en een sponsje! Vandaar al die groene vingers maandagmiddag. Dinsdag was het feest voor Noor. Zij is 5 jaar geworden en mocht trakteren op heerlijke cupcakejes, die zelf gemaakt heeft. Dat was weer heerlijk. We konden ook heerlijk buitenspelen op het nieuwe schoolplein, wat nu bijna af is. Dat was genieten! Donderdag zijn we naar de grote gymzaal geweest. Daar hebben we heerlijk gegymd. U kunt aan de foto's zien dat de kinderen hebben genoten. Vrijdag zijn alle kinderen vrij en hebben de juffen en meesters een studiedag! De komende week sluiten we het project van de tijger af. De lettermuur is bijna vol dus....tijd voor trakteren!

Week 4, 22 t/m 26 januari
Tijdens de luizencontrole kwam juf Chantal de klas in met een brief voor 1/2c. Die hebben we in de kring natuurlijk gelijk gelezen. Er stond op dat er een feestje is en dat we een cadeau moeten zoeken. Tymon had het cadeau gevonden in het oventje in de poppenhoek. Wat een leuk cadeau was het. Het was het prentenboek 'ssst de tijger slaapt'. Dat hebben we gelijk voorgelezen.
We zijn gelijk begonnen met het knutselen van een tijger.
We gaan nog even door met de letter v, van voorleesdagen.

Week 3, 15 t/m 19 januari
We hebben de afgelopen weken over Harry Vink gewerkt en geknutseld. Dit project gaat over gevoelens. In de kring hebben we het er ook veel over gehad en spelletjes gedaan. In de lettermuur hebben we de letter v.
Donderdag was Dawud jarig en hebben we zijn verjaardag gevierd. We hebben heerlijk gewerkt en gespeeld.
Woensdag 24 januari beginnen de voorleesdagen. Hier besteden wij in de klas ook aandacht aan en lezen extra vaak voor. Vrijdag 26 januari gaan we met de hele klas naar de bibliotheek in Voorburg.